Provocalief Leiderschap, dat is ZoetZuur Kumpany.

ZoetZuur Kumpany is de grondlegger van Provocalief. Provocalief Leiderschap en Provocalief Leven is inmiddels aan het inburgeren. “Dat mag wel wat Provocaliever,” is voor veel mensen al een normale zin. Daar zijn we f*cking trots op. Geen stoel of bank waar we dat nog onder steken.

Met de deur in huis: als je niet van ongemakkelijk houdt, ben je bij ons aan het verkeerde adres. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Er zijn genoeg coaches, trainers, psychologen, therapeuten, psychiaters, huisartsen, praktijkondersteuners en andere hulpverleners waarbij je ellenlange sessies kunt boeken om te gaan wroeten in je verleden en je te gaan wentelen in alle pijn en verdriet (een kleine 100.000 zelfs). Of sjieke consultants met lange rapporten om het team op de rit te krijgen. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Wij pakken de zaken alleen heel anders aan; provocalief. En als je durft, leren we jou ook hoe je dat doet.

 

Wat is Provocalief?

Provocalief is geen coach stijl of methode met vaste regels. Het is een andere manier van leven en denken. Een andere manier van denken, kijken en voelen. Dat heb je te ervaren om te weten wat we daarmee bedoelen. Maar goed, we snappen dat het ook wel handig als we hier alvast een poging doen om het onder woorden te brengen.

There we go…

Mensen die Provocalief Leiderschap of Provocalief Leven uitdragen zijn vriendelijker, veerkrachtiger en vrolijker. Ja, echt. Geloof het of niet. Ze durven te zeggen wat ze denken en voelen. Met lef en liefde!

Provocalief is een geloof. Het is het geloof dat we als volwassenen weer meer het kind in onszelf mogen omarmen en laten zien in de wereld. Dag terminale serieusheid. Hallo kwetsbaarheid.

Provocalief vindt trouwens haar oorsprong in het Provocatief coachen. Dat had je misschien al door. Slimmerd. Maar, waar provocatief coachen als methodiek wordt ingezet om op een andere manier met de cliënt / coachee in gesprek te gaan, gaat het bij Provocalief toch echt even net om wat anders. Iets heel anders.

❤️ Provocalief gaat niet over iets aanleren, maar over iets afleren. Je leert dus geen trucjes, methode of andere regels om iets voor elkaar te krijgen. Je leert vooral heel veel af en komt weer uit bij je ware natuur. Die gewoon heel Provocalief is: speels, eerlijk en met veel lef.

❤️ Provocalief ben je niet alleen in gesprek met je cliënt of coachee. Provocalief kun je overal zijn. Op je werk, bij je partner, in de klas, bij een vergadering, tijdens een diner, in de wachtkamer, aan de kassa.

❤️ Iedereen kan Provocalief zijn. Jong en oud. Groot en klein. Senior en junior. Werknemer en werkgever. Vader en moeder.

Iedereen is het eigenlijk al van nature. We zijn het als volwassenen hoogstens wat verleerd, dus daarom vergt het soms wat lef om het toe te passen. Overal. Bij iedereen. Maar als je dan dat lef toont… oe la la. Dan is het als een magische pil. Je gaat de hele wereld plotseling anders beleven. 

Onze missie

Bij ZoetZuur Kumpany is het onze missie om de wereld wat Provocaliever te maken. Weg met die terminale serieusheid. Hallo kwetsbaarheid!

Om dit te realiseren, geven we:

  • Trainingen en opleidingen in Provocalief Leiderschap en Provocalief Leven aan ieder mens en in organisaties.
  • Lezingen, door grondlegger Bregje Bullens.
  • Advies voor organisaties en de happy few.
  • Interviews in podcasts en andere media.

 

Dit gaat over persoonlijk leiderschap. Niet zoals het in de boeken staat, maar zoals het in jou geschreven staat. Dat wat de bedoeling is.

 

Wie zijn wij?

Oké. En wie is dan die ‘we’ waar we het hier steeds over hebben? Laten we even wat verwarring wegnemen. Of misschien creëert het juist verwarring bij je. Nog mooier.

Bregje Bullens en Jeroen Stek.

Eerst even over onze oprichter. Dat is de Brabantse Bregje Bullens. Sinds 2014 staat zij aan het roer van ZoetZuur Kumpany. Bregje ademt provocalief. Zij IS provocalief. Niet voor niets is zij de grondlegger van Provocalief Leiderschap©. (Lees hier meer over Bregje)

Jeroen Stek – beroemd in het Noorden – zag haar unieke manier van werken en leven en werd op slag verliefd. Professioneel dan hè. Niet echt. Dat kan ook helemaal niet, want Jeroen is veel ouder dan Bregje. Dat zou raar zijn. Voor sommige mensen.

De liefde bleek wederzijds. Sinds 2022 hebben ze professioneel verkering en samen zorgen ze voor ZoetZuur, het kindje van Bregje. Noord en Zuid zijn met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen ze het provocalieve gedachtegoed nog beter verspreiden door Nederland. Dat is het idee.

Jeroen Stek heeft dus een diepe verbinding met ZoetZuur en doet daarnaast lekker zijn eigen ding. Hij werkt ook voor Maarsingh en van Steijn in Leeuwarden als provocatief coach, systeemtherepeut en managementtrainer. En hij staat op de bühne met zijn eigen theatershow over liefde en andere ongemakken. (Lees hier meer over Jeroen)

EEN OVERZICHTJE. HET COMPLETE TEAM.

Leuk hoor, zo’n site met ‘Bregje en Jeroen zus, Bregje en Jeroen zo, Bregje hier en Jeroen daar’. Maar laten we even realistisch zijn: in ons eentje zijn we nergens. Ook wij worden gedragen, Godzijdank. Door hele fijne mensen zonder wie ZoetZuur voor geen meter zou functioneren. We nemen je even mee, in een voorstelrondje. Ere wie ere toekomt.

Je ziet hieronder onze co-trainers die naast Bregje of Jeroen staan te schitteren tijdens onze live dagen. Niet allemaal tegelijk uiteraard. Dat snap je. Soms de een, dan de ander. Wat het beste is op dat moment.

Willemijn ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Willemijn Sas
co-trainer
Bij Willemijn is het ‘what you see is what you get’. Duidelijk, eerlijk en realistisch. Zij gaat niet voor minder en kijkt elke keer naar wat de situatie vraagt. Geen vaste stappenplannen. Leren vertrouwen op intuïtie en gevoel. Willemijn is voor ons een toonbeeld van hoe we elke leerkracht zou willen zien in het onderwijs. Ze is niet zoetsappig en draait er niet om heen. Ze houdt ons ook bij de les. Zij durft ons aan te pakken en daar zijn we blij mee want dat durven er niet zoveel.
Lies van Nuffelen opleiding ZoetZuur Kumpany provocatief coach trainer Belgie
Lies Van Nuffelen
co-trainer
De beste provocatief coach van België! Heel lief en daarnaast briljant in het helpen door ‘niet te helpen’. Wij willen niet meer zonder haar. Zij laat op haar eigen wijze zien hoe provocatief coachen niet alleen voor theatrale mensen, zoals Bregje, geschikt is. Een ‘snufje Vlaanderen’ maakt dat een dag trainen met haar onvergetelijk is voor iedereen.
Tanja ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Tanja Tauriello
co-trainer
Tanja oogt heel lief. Tanja is een blije, vrolijke vrouw....maar ondertussen. Zij weet je door haar onschuld op een ander spoor te brengen zonder dat je het door hebt. Zij kan vlijmscherp de vinger op de zere plek leggen als coach en is zij medesupervisor bij de trainingen. Ze is al bij ons vanaf de start - en dat zegt alles.
KarlijnLuijpen
Karlijn Luijpen
co-trainer
Karlijn is hands on. Niet lullen maar poetsen. Recht door zee en ondertussen spelend met alle golven die ze onderweg tegen komt. Ze traint mee bij de Kumpany omdat trainen met haar altijd zorgt voor spetters. Karlijn zorgt voor een heerlijke frisse verkoeling wanneer het hoofd oververhit is. Geweldig!
Ellis-van-Schaik 1
Ellis van Schaik
co-trainer
Ellis is een prachtig voorbeeld van rust. En ondertussen weet zij als geen ander de onderstroom boven water te krijgen. Op een liefdevolle manier, met een vlijmscherp mes snijden. En ja, dat doet pijn. En toch, als zij het doet is het noodzakelijk en fijn. Daarnaast is ze gewoon een heel grappig mens met een geweldige tongval. Het is een eer om met haar te mogen samenwerken!
Eveline van de Waterlaat
Eveline van der Waterlaat
co-trainer
Eigenlijk was ze te mooi voor ons. En te perfect. Maar gelukkig kwamen we er al snel achter dat zij ook haar gebreken heeft. Want wij werken alleen met mensen die afwijkingen hebben. Eveline is dieetpsycholoog en geeft samen met ZoetZoet Kumopany trainingen aan haar vakcollega's, zodat zij ook leren dat afvallen en gezond bezig zijn gepaard mag gaan met heel veel lachen! En wij staan graag aan haar zijde. Ook mooi te zijn.
Rinke Inge van den Broek Fotografie - JPG HR-76
Rieke Brinkman
co-trainer
Wat ons betreft is zij de rust zelve. Wat ons betreft is zij het toonbeeld van weloverwogenheid en beschouwing. Wat ons betreft kan zij als geen ander de ander verwarren door haar buitengewone manier van aanstaren en haar slimme psychologische kijk. Als wij dit tegen haar zouden zeggen zou ze het er waarschijnlijk, in al haar bescheidenheid, waarschijnlijk niet mee eens zijn. En dat mag natuurlijk. Wat ons betreft trainen we nog heel vaak en heel veel samen. En dát hopwen we dan wel ook wat haar betreft.

En natuurlijk onze andere toppers. Een bedrijf met alleen trainers moet je niet willen. Er is meer voor nodig om op olympisch niveau te opereren. Ja, iets met een hoge lat. Onze missie is groot. Deze helden ondersteunen ons. Ze zijn niet altijd zichtbaar voor de buitenwereld, maar onmisbaar voor de groei van ZoetZuur Kumpany en het verspreiden van ons provocatieve gedachtegoed.

Monique Koolen PA VA assistent ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Monique Koolen
PA
Ons alles. Onze harde schijf. Ons beginstuk en slotstuk. We kunnen en willen niet zonder haar. Als je iets met ons wilt, gaat dat via Monique. Ze regelt, ze plant, ze spart en ze houdt haar bij de les. Ze is onze Gucci tas. Dus daar zijn we voorzichtig mee en trots op dat we er eentje hebben. Monique weet zich onzichtbaar te maken en toch gezien te blijven.
Yvonne18_klein2
Yvonne van Balkom
communicatieadviseur
Als Yvonne iets in haar kop heeft, heeft ze het niet in haar kont. En daarom zijn we blij dat ze ook bij ons hoort. Een vrouw met een missie. Een vrouw met humor en lef. Zo eentje waarvan anderen kunnen denken: Sohee das niet normaal, hoor! En juist daarom. She is above and beyond. Bregje: "Als ik stop, duwt zij me net iets verder. Als ik beren zie, ziet zij een ander pad. Als ik het niet meer weet, maakt zij het weer eenvoudig. Super Yvonne. Al zou zij zichzelf nooit zo noemen."
astrid welvaarts
Astrid Welvaarts
brandingtopper
Whaa wat een eer dat zij voor ZoetZuur Kumpany haar creativiteit en haar gevoel voor stijl en klasse inzet. Geen ander kan zo gaaf ontwerpen als zij! As is van de f*ck it, liefde en fun en laten wij dat nou ook eens zijn. Met haar wil iedereen ZoetZuur straks aan de muur, op een mok, in z'n huis en op 't werk. Onze (t)rots in de branding 😉
Remco Beekman ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Remco Beekman
Adviseur en co-trainer
Remco weet als ondernemer hoe het werkt. Dat helpt ons. En omdat hij zelf provocatief is, misschien al van nature, weet hij ons te raken. Bregje krijgt er soms zelfs weke knieën van. Hij wil, net als ons, verbindingen leggen tussen mensen. Allerlei soorten mensen van alle rangen en standen. Als co-trainer gaat hij graag mee naar onze Bitter opdrachten als een 'soort van echte trainer'.
Andriétte Dobbelsteen ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Andriëtte Dobbelsteen
Adviseur
Een super vrouw. Een zakenvrouw in de bouwwereld. Zij weet haar mannetje te staan. Zij geloofde al in Bregje lang voordat ze in zichzelf geloofde en ZoetZuur ZoetZuur was. Bregje en Andriëtte gaan al 30 jaar samen terug - al vanaf de middelbare school. Zij is duidelijk en niet voor één gat te vangen. Zij geeft advies en niet te zuinig ook. Ze houdt ons scherp en ze laat ons voelen dat we goed bezig zijn (ook al vergeten we dat soms zelf even…) Ze ziet mensen als mensen en niet als werknemers. Ze zal zich eerder opwerpen voor de zwakkeren dan voor de sterken. En daar houden wij van.

Anderen over mij:

No data was found

Ik ben klaar voor Over ZoetZuur Kumpany

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/