Wie is Bregje nou
eigenlijk helemaal?

Ik heb wat afslagen genomen, voordat ik op dit pad kwam. Met een rechtenstudie probeerde ik eerst om topadvocaat te worden, om er vervolgens via de Toneelschool achter te komen dat ik het leuk vind om me te verplaatsen in een ander. Om later toch opeens te ontdekken dat het onderwijs ook heel leuk is. Die sector heeft me best even van de straat gehouden: maar liefst 15 (!) jaar was ik werkzaam als leerkracht en dramadocent, en als coach & trainer. Totdat het 2014 werd.

Ik heb wat afslagen genomen, voordat ik op dit pad kwam.

Met een rechtenstudie probeerde ik eerst om topadvocaat te worden, om er vervolgens via de Toneelschool achter te komen dat ik het leuk vind om me te verplaatsen in een ander. Om later toch opeens te ontdekken dat het onderwijs ook heel leuk is. Die sector heeft me best even van de straat gehouden: maar liefst 15 (!) jaar was ik werkzaam als leerkracht en dramadocent, en als coach & trainer. Totdat het 2014 werd.

Toen vond ik het tijd worden om om véél meer mensen deelgenoot te maken van mijn inzichten. Iets te te gaan doen aan alle miscommunicatie (ook die met jezelf). We handelen en leven zo vanuit ons hoofd, terwijl we zoveel wijsheid in ons hart dragen. We kunnen de verschillen tussen mensen niet altijd oplossen, maar we kunnen wel in gesprek gaan met elkaar. En zorgen dat het allemaal leefbaar en liefdevol blijft.

Dan moet je natuurlijk ook zelf je missie ‘gaan leven’, zoals dat met een hip woord heet. Voluit. Door niets meer te remmen. Vól d’r op!

Wat die missie is? Oh, heel simpel. Niks ingewikkelds, hoor. Gewoon: ‘Voorkomen Dat De Mensheid Naar De Kloten Gaat’. That’s it. Niks meer, niks minder.

Dat deed ik eerst onder de naam ‘Voltone’, maar: dat dekte de lading niet meer – op een gegeven moment. Dus: ik ‘naar binnen’, zoals ze dat noemen. En mezelf ‘her-uitvinden’.

Bregje Bullens ZoetZuur Kumpany provocatief coach trainer
Bregje Bullens ZoetZuur Kumpany provocatief coach trainer

En tada: daar staat het.‘ZoetZuur’.

Precies wat ik doe. Wie ik ben. Wat ik breng. Ik heb namelijk een enorme fascinatie voor menselijk gedrag. En vooral: wat dat gedrag beweegt. Of teweeg brengt. Maar ik weet ook hoe je dat gedrag (van jou, ja) kunt veranderen, verbeteren, sterker kunt maken. Hoe je liefdevoller kunt worden en tegelijkertijd: jezelf véél duidelijker uitspreken. Je mannetje staan, ook als vrouw. Uit je hoofd en in je hart.

Hoe ik dat weet? Nou, door mijn eigen leven, natuurlijk. En lessen. Die overigens gaandeweg mooi ondersteund werden door allerlei leraren én opleidingen. Het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie) wil ik daar extra voor in het zonnetje zetten. Ik ben daar opgeleid tot provocatief coach en officieel erkend opleider  in provocatief coachen en de provocatieve therapie. En nu dus met mijn eigen Kumpany. Hoe VET is dat.

Ik ben een dramaqueen. Een plaaggeest. De advocate van de Duivel. Ik speel de vermoorde onschuld, en ondertussen geef ik je, liefdevol, een pak rammel van jewelste.

 

 

“Er is een leven vóór Bregje, en een leven ná Bregje.”

Als ik je eenmaal te pakken heb gehad, kun je nooit meer terug naar je oude leventje. Hoewel: je kúnt wel terugvallen in of op je oude patronen, als je dat lekker vindt. Of makkelijk. Moet je zelf weten, natuurlijk. Maar je kunt niet meer zeggen dat je niet weet hoe het wél moet, of ook kan. Dus: na mij, heb je in elk geval een keuze.

Wordt dat pittig, dan? Heftig? Pijnlijk? Ja. Soms. Zonder wrijving immers geen glans. Maar wees gerust. Ik werk altijd vanuit Liefde. En Speels ben ik ook – er is namelijk niets zo helend als humor.

Lachen dat doen we hier thuis ook. Véél. Ik ben getrouwd met Jeroen, woon in Rosmalen. Samen hebben we vier dochters (twee vonden we zó burgerlijk, en toen kwam er gezellig nog even een tweeling om de hoek kijken) en een van onze jongsten is blind (dat had je anders toch wel gevonden via Google). En nee, dat is niet zielig. Hoogstens soms wat ongemakkelijk – vooral voor haar. Wil je nóg meer over me weten. Klik dan hier. Hier vertel ik echt wie ik bén.

De rijkdom van mijn leven, de wijsheid die ik uiteindelijk opdeed, deel ik graag. In mijn provocatieve opleidingen en trainingen. Met groepen, met organisaties, teams, bedrijven, scholen, particulieren, allerlei sectoren. En, maximaal 6 keer per jaar, met lieve, en vooral voor zichzelf, hopeloze probleemgevallen.

Tenminste, als je durft.

Bregje Bullens ZoetZuur Kumpany provocatief coach trainer

De mensen die mij en ZoetZuur maken.

Leuk hoor, zo’n site met ‘Bregje zus, Bregje zo, Bregje hier en Bregje daar’. Maar laten we even realistisch zijn: in mijn eentje ben ik nergens. Ook ik word gedragen, Godzijdank. Door hele fijne mensen zonder wie ik voor geen meter zou functioneren en zou kunnen doen wat ik nu doe. Ik neem je even mee, in een voorstelrondje. Ere wie ere toekomt.

Had je gehoopt hier allemaal recensies over mij te vinden? Tja, die staan hier niet. Kijk op mijn Linkedin en lees alle aanbevelingen. Je mag me ook altijd bellen … of eigenlijk liever mailen, dan kan ik je referenties geven. Maar dan kies is natuurlijk wel de beste.

Willemijn ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Willemijn Sas
Bij Willemijn is het ‘what you see is what you get’. Duidelijk, eerlijk en realistisch. Zij gaat niet voor minder en kijkt elke keer naar wat de situatie vraagt. Geen vaste stappenplannen. Leren vertrouwen op intuïtie en gevoel. Willemijn is voor mij een toonbeeld van hoe ik elke leerkracht zou willen zien in het onderwijs. Ze is niet zoetsappig en draait er niet om heen. Ze houdt mij ook bij de les. Zij durft mij aan te pakken en daar ben ik blij mee want dat durven er niet zoveel. Friends for life!
Lies van Nuffelen opleiding ZoetZuur Kumpany provocatief coach trainer Belgie
Lies Van Nuffelen
De beste provocatief coach van België! Heel lief en daarnaast briljant in het helpen door ‘niet te helpen’. Lies en ik zien elkaar te weinig om ons zelf vriendinnen te noemen. Maar ik wil niet meer zonder haar. Zij laat op haar eigen wijze zien hoe provocatief coachen niet alleen voor theatrale mensen, zoals ik, geschikt is. Een ‘snufje Vlaanderen’ maakt dat een dag trainen met haar onvergetelijk is voor iedereen.
Tanja ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Tanja Tauriello
Tanja oogt heel lief. Tanja is een blije, vrolijke vrouw....maar ondertussen. Weet zij je door haar onschuld op een ander spoor te brengen zonder dat je het door hebt. Kan zij vlijmscherp de vinger op de zere plek leggen als coach en is zij medesupervisor bij de trainingen. Ze is al bij mij vanaf de start - en dat zegt alles.
Roel ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Roel van Rooij
Ja, met hem aan mijn zijde ben ik altijd vrolijk. Een jonge vent die niet bang is om te zeggen wat hij denkt, zonder daarbij uit verbinding te gaan. Een hoogbegaafde die vaak veel in zijn hoofd zit en alles analyseert en daarnaast vanuit zijn hart leeft en mee samen met mij de jongeren van nu wil redden van depressies en nog ergere dingen. Zonder het gebruik van drank en drugs biedt hij je een trip aan die je verandert...als je wilt. En: ik voel me ook een stuk jonger met hem naast me.
Gabri ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer theatersport
Gabri Wijnakker
Mijn theaterman, de improvisatie trainer, de man die mij dingen kan laten doen waarvan ik van te voren denk: “dat doe ik echt niet!” Hij is lief, supergrappig en in staat om je volledig uit je hoofd te halen en gewoon te laten spelen. Een dag trainen met hem laat je voelen dat je weer zó kunt lachen. Een soort onderbroeken lol die je ook kende als puber. Verslavend lekker!
Jeroen Stek opleider ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Jeroen Stek
Een superpositieve provocatieve man. Geen dure woorden, geen wetenschappelijke verklaringen en geen moeilijke theorieën. Jeroen maakt het leven simpel. Met zijn open, nieuwsgierige en positieve blijheid verrast hij me keer op keer. Soms heel theatraal en dan weer heel klein. Een eer om met hem te mogen werken!
Monique Koolen PA VA assistent ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Monique Koolen
Mijn alles. Mijn harde schijf. Mijn beginstuk en mijn slotstuk. Ik kan en wil niet zonder haar. Als je iets met mij wilt, gaat dat via Monique.  Ze regelt, ze plant, ze spart en ze houdt me bij de les. Ze is mijn Gucci tas. Dus daar ben ik voorzichtig mee en trots op dat ik er eentje heb. Zij weet zich onzichtbaar te maken en toch gezien te blijven.
Bregje Bullens
Yvonne van Balkom
Als Yvonne iets in haar kop heeft, heeft ze het niet in haar kont. En daarom ben ik heel graag bij haar. Een vrouw met een missie. Een vrouw met humor en lef. Zo eentje waarvan anderen kunnen denken. Sohee das niet normaal hoor! En juist daarom. She is above and beyond. Als ik stop, duwt zij me net iets verder. Als ik beren zie, ziet zij een ander pad. Als ik het niet meer weet, maakt zij het weer eenvoudig. Super Yvonne. Al zou zij zichzelf nooit zo noemen.
Bregje Bullens
Karlijn Luijpen
Karlijn is hands on. Niet lullen maar poetsen. Recht door zee en ondertussen spelend met alle golven die ze onderweg tegen komt. Ze traint mee bij de Kumpany omdat trainen met haar altijd zorgt voor spetters. Karlijn zorgt voor een heerlijke frisse verkoeling wanneer het hoofd oververhit is. Geweldig!
Ruben Smeenk ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Ruben Smeenk
De man achter alle kleuren. Ja, die (expres) zo vloeken. De designer. De ontwerper achter de huisstijl. De man die op stille, rustige maar o zo duidelijke wijze ZoetZuur in beeld brengt. Ruben is rustig en luistert, Ruben observeert en geeft terug. Ruben is van zo’n hoogstaande kwaliteit dat ik elke dag dankbaar ben dat hij ZoetZuur zo mooi maakt!
Remco Beekman ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Remco Beekman
Mijn maat, mijn mattie, een vriend en een sparringpartner. Hij houdt me scherp en soms krijg ik weke knieën van hem. Hij weet als ondernemer hoe het werkt. Dat helpt mij. Hij coacht en adviseert me. En omdat hij zelf provocatief is, misschien al van nature, weet hij me te raken. Hij wil, net als ik, verbindingen leggen tussen mensen. Allerlei soorten mensen van alle rangen en standen.
Bregje Bullens
Eveline van de Waterlaat
Eveline. Eveline. Eigenlijk was ze te mooi voor mij. En te perfect. Maar gelukkig kwam ik er al heel snel achter dat zij ook haar gebreken heeft. Want ik werk alleen met mensen die afwijkingen hebben. Eveline heeft het in zich om mij een échte spiegel voor te houden. Zij heeft me écht weer naar mezelf leren kijken en mede door haar ben ik een gelukkig mens geworden. Zij is niet alleen mijn dieetpsycholoog. Zij is mijn maatje. Zij geeft trainingen aan haar vakcollega’s, zodat ook zij leren dat afvallen en gezond bezig zijn gepaard mogen gaan met heel veel lachen! En ik sta graag aan haar zijde. Ook mooi te zijn.
Andriétte Dobbelsteen ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Andriëtte Dobbelsteen
Een super vrouw. Een zakenvrouw in de bouwwereld. Zij weet haar mannetje te staan en daardoor voel ik me fijn en veilig naast haar. Zij geloofde al in mij lang voordat ik in mezelf geloofde. We gaan al 30 jaar samen terug - al vanaf de middelbare school. Zij is duidelijk en niet voor één gat te vangen. Zij geeft me advies en niet te zuinig ook. Ze houdt me scherp en ze laat me voelen dat ik goed ben (soms vergeet ik dat even…) Ze ziet mensen als mensen en niet als werknemers. Ze zal zich eerder opwerpen voor de zwakkeren dan voor de sterken. En daar houd ik van.
Bregje Bullens
Ellis van Schaik
Ellis is voor mij een prachtig voorbeeld van rust. En ondertussen weet zij als geen ander de onderstroom boven water te krijgen. Op een liefdevolle manier, met een vlijmscherp mes snijden. En ja, dat doet pijn. En toch, als zij het doet is het noodzakelijk en fijn. Daarnaast is ze gewoon een heel grappig mens met een geweldige tongval. Ik vind het altijd een eer om met haar te mogen samenwerken!
Bregje Bullens
Sanne Witkamp
Sanne is wetenschap en Sanne praat rustig. Ze is daarin mijn tegenbeeld en dat is fijn. Ik benader het provocatief. Zij benadert het vanuit antropologie. Beide kijken wij naar mensen, patronen en gedrag. Daar houden we van. Het is fijn om met haar te werken want daardoor wordt de Kumpany nog slimmer. Ik kan zeggen dat wij bij de Kumpany met een echte corporate antropoloog werken. En hé, dat klinkt toch mega stoer. Gelukkig is Sanne daarnaast ook maar gewoon een mens, waar ik onwijs dol op ben.
Goof van Nunen ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Goof van Nunen
Goof is structuur in mijn chaos. Goof analyseert en zoekt uit. Goof gaat niet over één nacht ijs… En ik wel. Hij is mijn hulphond die er tijdig voor zorgt dat ik weer niet te impulsief en onnadenkend ergens in stap. Hij zorgt voor mij voor rust en kadert mijn tomeloze enthousiasme - en dat heb ik nodig. Hij denkt mee na over de plannen en strategieën voor ZoetZuur. Hij zorgt ervoor dat dingen realistisch blijven, want soms maakt mijn hoofd er een warboel van. Iedereen zou zo’n hulphond willen. Of nee: moeten!
ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Mijn moeder
Zij is het NRCHandelsblad, ik de Linda. Zij kijkt Nieuwsuur, ik kijk Temptation Island. Zij leest dikke literaire werken, ik lees zelfhulpboeken. Ik vraag om haar Erkenning en zij wil van mij Waardering. Zij is mijn kritische moeder en ik ben haar rebelse dochter. Ze is niet mijn voorbeeld. Ze is mijn tegenbeeld. Verschillend en achter onze gedragingen zó hetzelfde. Zij houdt van mij en ik hou van haar.
ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Mijn schoonvader
De man die op de momenten dat ik het even niet had, een financiële injectie gaf. Op de juiste momenten aanvoelde dat een beetje hulp mij weer verder kon brengen. Ik noem hem ook wel mijn eigen Dragons’ Den! Hij wil verder vooral op de achtergrond blijven en op zijn Harley toeren. Toch hoort hij hier tussen te staan, omdat ik zonder hem waarschijnlijk niet hier was gekomen.
Jeroen Bullens ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Mijn man
Een rots in een branding (die ik zelf veroorzaak). Een beta-man die gedijt bij cijfers en formules. Hij is het voorbeeld van stille wateren, diepe gronden. Hij is mijn man die ervoor zorgt dat ik kan doen wat ik doe. Naast elke succesvolle vrouw staat een succesvolle man. Jemig, nu ik dit zo opschrijf, besef ik echt dat ik een gelukspoeperd ben.

Anderen over mij:

No data was found

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/