Wie is Bregje nou
eigenlijk helemaal?

Bregje heeft wat afslagen genomen, voordat ze op het provocatieve pad kwam. Met een rechtenstudie probeerde ze eerst om topadvocaat te worden, om er vervolgens via de Toneelschool achter te komen dat ze het leuk vindt om zich te verplaatsen in een ander. Om later toch opeens te ontdekken dat het onderwijs ook heel leuk is. Die sector heeft haar best even van de straat gehouden: maar liefst 15 (!) jaar was ze werkzaam als leerkracht en dramadocent, en als coach & trainer. Totdat het 2014 werd. Het provocatieve gedachtegoed kwam op haar pad. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en ein-de-lijk voelde het compleet. En écht. Haar missie was kraakhelder.

Zo ziet Bregje het.

Wat die missie is? Oh, heel simpel. Niks ingewikkelds, hoor. Gewoon: ‘Voorkomen Dat De Mensheid Naar De Kloten Gaat’. That’s it. Niks meer, niks minder.

Dan moet je natuurlijk ook zelf je missie ‘gaan leven’, zoals dat met een hip woord heet. Voluit. Door niets meer te remmen. Vól d’r op! Ik kan niet anders dan provocatief leven. Dat is wie ik ben. In al mijn vezels. Voor mij is het geen trucje maar een ‘way of life’. Nog zo’n hippe uitdrukking. Maar het klopt.

Ik wil iets doen aan alle miscommunicatie (ook die met jezelf). We handelen en leven zo vanuit ons hoofd, terwijl we zoveel wijsheid in ons hart dragen. We kunnen de verschillen tussen mensen niet altijd oplossen, maar we kunnen wel in gesprek gaan met elkaar. En zorgen dat het allemaal leefbaar en liefdevol blijft.

Bregje Bullens ZoetZuur Kumpany provocatief coach trainer

Ik bén provocatief.

Ik ben een dramaqueen. Een plaaggeest. De advocate van de Duivel. Ik speel de vermoorde onschuld, en ondertussen geef ik je, liefdevol, een pak rammel van jewelste.

Provocatief is precies wat ik doe. Wie ik ben. Wat ik breng. Ik heb een enorme fascinatie voor menselijk gedrag. En vooral: wat dat gedrag beweegt. Of teweeg brengt. Maar ik weet ook hoe je dat gedrag (van jou, ja) kunt veranderen, verbeteren, sterker kunt maken. Hoe je liefdevoller kunt worden en tegelijkertijd: jezelf véél duidelijker uitspreken. Je mannetje staan, ook als vrouw. Uit je hoofd en in je hart.

Hoe ik dat weet? Nou, door mijn eigen leven, natuurlijk. En lessen. Die overigens gaandeweg mooi ondersteund werden door allerlei leraren én opleidingen. Het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie) wil ik daar extra voor in het zonnetje zetten. Ik ben daar opgeleid tot provocatief coach en officieel erkend opleider in provocatief coachen en de provocatieve therapie. In mijn eigen kumpany geef ik die lessen weer door – en meer. Op mijn eigen manier. Die toch net wat anders is.

“ER IS EEN LEVEN VÓÓR BREGJE, EN EEN LEVEN NÁ BREGJE.”

Als ik je eenmaal te pakken heb gehad, kun je nooit meer terug naar je oude leventje. Hoewel: je kúnt wel terugvallen in of op je oude patronen, als je dat lekker vindt. Of makkelijk. Moet je zelf weten, natuurlijk. Maar je kunt niet meer zeggen dat je niet weet hoe het wél moet, of ook kan. Dus: na mij, heb je in elk geval een keuze.

Wordt dat pittig, dan? Heftig? Pijnlijk? Ja. Soms. Zonder wrijving immers geen glans. Maar wees gerust. Ik werk altijd vanuit Liefde. En Speels ben ik ook – er is namelijk niets zo helend als humor.

DIT BEN IK OOK.

Lachen dat doen we hier thuis ook. Véél. Ik ben getrouwd met Jeroen (niet dé Jeroen Stek overigens, maar mijn eigen Jeroen) en woon in Rosmalen. Samen hebben we vier dochters (twee vonden we zó burgerlijk, en toen kwam er gezellig nog even een tweeling om de hoek kijken) en een van onze jongsten is blind (dat had je anders toch wel gevonden via Google). En nee, dat is niet zielig. Hoogstens soms wat ongemakkelijk – vooral voor haar. Wil je nóg meer over me weten. Laten we op Linkedin ‘connecten’ – oh, weer zo’n cool nieuw woord wat van sommige mensen natuurlijk he-le-maal niet in een Nederlandse tekst mag staan. Hier geef ik mijn visie op allerlei onderwerpen. De rijkdom van mijn leven, de wijsheid die ik uiteindelijk opdeed, deel ik graag.

Ook met jou. Tenminste, als je durft.

Anderen over mij:

No data was found

Ik ben klaar voor Bregje Bullens

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/