INCOMPANY WORKSHOP

Durf je het niet aan om je projectleiders, managers of teamleiders naar ZoetZuur te sturen (wie weet hoe ze dan terugkomen), maar wil je wél dat er wat lucht in de organisatie komt? Dan komen wij naar jou! Kies voor de incompany workshop. Dit is meer dan een snufje provocatief; de leidinggevenden krijgt flinke happen. De smaak van Provocatief Leiderschap© zullen ze nooit meer vergeten. Sterker nog: die willen ze voortaan een paar keer per jaar proeven. Dit is voor organisaties die met het WK mee willen doen in plaats van met de clubkampioenschappen. 

WAT BELOVEN WIJ JE?

Kijk. Jij denkt waarschijnlijk al: ‘Dit is tofffff, mijn collega’s moeten dit ook ervaren.’ Jouw collega’s denken: ‘Mijn hemel, waar zijn we in beland.’ We gaan de deelnemers flink opschudden. Wij begrijpen dat de belangen van elke medewerker soms uit elkaar liggen; hoe kom en blijf je dan toch in verbinding? Zie het als een vorm van teambuilding, maar dan compleet anders. Dit is geen eenmalig teamuitje. Dit lijkt meer op een gezamenlijke trip naar de tandarts. Een beetje pijnlijk, gecombineerd met veel lachgas. En belangrijk om twee keer per jaar te onderhouden. Naderhand zullen ze zeggen: ‘Dit was onvergetelijk. Wanneer mogen we weer?’

 

 

WAT MOETEN ZE DAAR ZELF VOOR DOEN?

Dit is niet voor de mensen die alleen kennis willen opsnuiven om vervolgens weer achter het bureau te gaan zitten. Iedereen gaat met de billen bloot. Dit team heeft trouwens niet echt een probleem. Er is wél wat opschudwerk nodig om lekker samen te blijven werken. Blijven investeren in elkaar is hét verschil tussen een topteam en een ‘het gaat hier prima maar ondertussen is er wel wat gedoe’-team. Of ze nu bij elkaar op de afdeling werken of juist niet: het is nodig dat deze mensen met elkaar verbinden. Een beetje onderhoud, zou je kunnen zeggen. Tijdens de workshop kan niemand zich verschuilen.

Caroline - eerstejaars provocatief coach

Wat gaan we ze concreet leren?

 • We gaan ze de basis leren om anders naar problemen te kijken.
 • We herinneren ze eraan dat niets vanzelfsprekend is in een relatie. Er blijft aandacht voor elkaar nodig. Ook al is het een zakelijke relatie.
 • We halen naar boven wat er nu onder de oppervlakte speelt. Ook al denken ze misschien daar niets te vinden is. Let maar op!
 • In deze workshop leren ze op een andere manier de verbinding aangaan met elkaar.
 • We gaan ze de eerste provocatieve technieken leren die ze zich eigen gaan maken, waardoor ze vrijer in gesprekken worden en veel effectiever worden.
 • We leren ze om anderen en zichzelf te helpen door ‘niet te helpen’.


Welke veranderingen garanderen we je?

 • Ze leren elkaar beter kennen (‘Ik wist niet dat dit ook bij jou speelde’). Herkenning zorgt voor verbinding.
 • Ze ontdekken andere perspectieven door de dialoog die is ontstaan.
 • Ze durven voortaan humor in te zetten bij complexe vraagstukken.
 • Ze houden op met bla bla bla gepraat en gaan echt de verbinding aan, niet alleen met anderen, maar ook met zichzelf.
 • Ze kunnen mensen op een andere manier in beweging brengen.
 • Ze komen los van de vaste patronen en kunnen meer ruimte creëren voor verbetering en vernieuwing.

VERDER NOG PRAKTISCHE DINGEN?

Het is belangrijk dat de deelnemers elkaar kennen. Het zijn leidinggevenden die teamoverstijgend samenwerken of op een andere manier met elkaar contact hebben in de organisatie. De lengte van de workshop stemmen we samen af.

Ook belangrijk: Deze workshop is voor de teams die toe zijn aan wat opschudding en uitdaging. Er zijn geen overduidelijke problemen, het is gewoon belangrijk om de verbinding te vergroten of behouden. Da’s al groot genoeg. Spelen er wél duidelijk zichtbare problemen binnen het team, dan raden we aan dat je geen snufje zout maar voor wat meer bitter gaat. Dat is onze smaak die hoort bij organisatieadvies.

En zijn er helemaal geen problemen binnen het team? Dan raden we ook onze smaak bitter aan, want da’s ook gek.

 • De investering ligt tussen de 1.500 en 4.500 euro.
 • Aantal deelnemers: 8-25 personen. Vanaf 13 personen komen we met twee trainers. (Anders zou er zomaar eens iemand kunnen ontsnappen en daar doen we niet aan.) Ben je met meer dan 25 dan maken we een combi tussen de keynote/workshop. Met zoveel mensen vraagt het een andere vorm. Dit doen we natuurlijk altijd in overleg.

 

Interesse of wil je gewoon vrijblijvend op de hoogte worden gehouden?

Neem dan even contact met ons op.

Anderen over mij:

No data was found

Ik ben klaar voor Zout – Workshop

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/