Bitter

Provocatief Leiderschap

ORGANISATIE ADVIES

Onze ongezouten mening over en advies aan bedrijven en organisaties. Bitter is een complexe smaak, en niet perse lekker. Maar: teams en individuen komen er altijd vele malen beter uit. Dat vinden ze zelfs trouwens ook.
(Maatwerk dus. Dat had je vast al door.)

Wat levert Bitter je
organisatie op?

Bitter is échte verandering voor organisaties en bedrijven. Blijvende verandering dus.

En geloof ons: we nemen geen blad voor de mond. Je krijgt (waarschijnlijk) een bittere pil. Onze ongezouten mening en advies, om zodoende slagen te kunnen maken in je organisatie en er beter en gezonder uit te komen. Bitter is een complexe smaak, en niet per se lekker. Maar na Bitter smaakt alles beter.

Geloof je ons niet? Dat snappen we. Het klinkt soms ook een beetje ongeloofwaardig. We knipperen zelf ook nog wel eens een paar keer als we zien hoe snel er blijvende verandering voort komt uit onze sessies. Maar goed, niet geloven! Check anders gewoon even wat deze organisaties van ons vinden. Zij hebben het al eens meegemaakt. (Ja, het is een ware beleving)

ZoetZuur Kumpany opleiding provocatief coach trainer
Voltone_29maart_0033

Ken je dit?

De organisatie is onveilig, er is misschien zelfs geroddel en achterklap. Een groep mensen die gefrustreerd is en die niet meer zelfstandig kunnen denken en handelen. Een vermoeid team en een onverschilligheid. Geen verantwoordelijkheid meer aan durven gaan. Terminale serieusheid, een hoog ziekteverzuim en geen werkgeluk. Natuurlijk heb je al geprobeerd er iets aan te doen. Maar na de meeste trainingen of teamcoachingsessies val je als organisatie al weer heel snel terug in het oude gedrag. Er zou eigenlijk een veel duurzamere verandering moeten komen. Je zou echt los moeten komen van het oude. Er moet ruimte komen om weer creativiteit te laten stromen.

Wat beloven we?

Wij gaan echt ‘naar binnen’ bij de organisaties. We gaan voor goud met elk team, met elke organisatie, met elk mens. Dat wat niet gezegd wordt, halen boven tafel. We gaan naar de inwendige bloeding. We plakken geen pleisters. We doen niet aan kwakzalverij. Maar we gaan loeischerp naar de kern van het probleem. Pijnlijk? Ja. Maar: o zo effectief. Om te voorkomen dat Bitter echt vies wordt, krijg je gedurende het traject wel Bregje’s onze onverdeelde liefde. En die van haar mede-trainers. Bregje neemt alleen de beste mee.

Meer geluk op de werkvloer resulteert in:

  • 33% meer winstgevendheid
  • 45% meer productiviteit
  • 37% meer sales
  • 300% meer innovatie
  • 50% minder veiligheidsincidenten
  • 66% minder ziekteverzuim
  • 80% minder burn-out

Eindelijk iemand die zegt waar het op staat!"

Wel beetje spannend want ze spaart niemand, ook mij als directeur niet. En dat was voor mijn ego soms best ingewikkeld."

Je voelt de liefde en de humor. Dat maakt het voor iedereen draaglijk."

Bregje heeft mij en mijn team van leidinggevenden op een heel andere wijze leren kijken naar effectief management!"

Toewijding, hoge betrokkenheid, veel lol en lachen en er ontstaan verbindingen, die oprecht zijn."

Een traject waarbij een ieder wordt meegenomen en waarbij we allemaal aan de bak moesten. "

Wat brengen we je organisatie nu concreet?

Een zieke organisatie (je wilt niet weten hoeveel er daarvan zijn), behandelen we op twee manieren. Als twee specialisten, eigenlijk. In de eerste plaats zijn we arts – de dokter voor je bedrijf. Maar: wel één die ‘holistisch’ kijkt. We gaan geen pleistertjes plakken en doen al helemaal niet aan symptoombestrijding. Nee: de oorzaak. Die willen we zien, snappen, weten. En wegsnijden, verwijderen, laten verschrompelen, Alleen dan kan je helen, ook als organisatie. Het probleem zit hem namelijk vaak helemaal niet in het gepeupel op de werkvloer of ‘so called’ ongemotiveerde medewerkers. Nee – als ze dat al zijn, is dat ook echt jouw verantwoordelijkheid (of verdienste) als leidinggevende. Samen uit, samen thuis. Alleen op basis van vertrouwen, veiligheid en gelijkwaardigheid lukt het ons, dus iedereen doet mee.

Als we onze witte jas uittrekken, verkleden we ons vervolgens als Nar. Als de Dwaas. Die zich niks aantrekt van managementlagen, hiërarchie, witte boorden, baasjes, eilandjes, politieke agenda’s of andere rare regeltjes die je organisatie niet verder helpen. Als een ware Joker denderen we door je club, schop bewust en met humor alles in de war en zet iedereen weer op zijn eigen plaats en waar ze het beste tot hun recht komen.

Welke veranderingen garanderen we?

  • De professionele dialoog wordt sterk verbeterd.
  • Je gaat van frustratie naar acceptatie én motivatie.
  • Bitter verhoogt de creativiteit, de autonomie en de verantwoordelijkheid van medewerkers.

Verder nog praktische dingen?

Dat hangt elke keer sterk af van je specifieke probleem en wensen. Ik zei het al: Bitter is maatwerk. Eén ding staat vast: ik werk niet met standaard templates, efficiencymodellen of stappenplannen. Als je je daar aan vast wilt houden, moet je echt naar iemand anders gaan. Wil je (toch) meer weten? Neem even contact op.

Ik ben klaar voor Bitter

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/