ZoetZuur Kumpany vs BARBIE

Leestijd < 1 minuut

31 juli 2023

Barbie is zoet.
Barbie is zuur.
Barbie is meer dan een creatie.
Barbie is een mens (geworden).

Ik geloof dat wij allemaal creaties zijn.
Gecreëerd door onze ouders.
Gecreëerd door onze mentoren.
Gecreëerd door onze systemen.
Gecreëerd door onze overtuigingen en dogma’s.
Gecreëerd door wat we meemaken.

Ook ik ben meer dan mijn creatie.
Ik ben een mens.
En hebben wij mensen niet allemaal dezelfde universele wensen en struggels.

Vorige week zag ik Oppenheimer.

En ja ik zie een enorme gelijkenis in deze films.
Hoe mooi en lelijk samen komen. Hoe goed en fout worden belicht. En hoe intens ingewikkeld het is om mens te zijn.

Dus. Zullen we alsjeblieft als het wat zuur is er wat zoet aan toevoegen zodat het smakelijk blijft. En ook andersom wat mij betreft. Als het allemaal te zoetsappig wordt, gooi er dan alsjeblieft een klein beetje zuur bij. Laten we eerlijk zijn over wie we écht zijn. Want volgens mij verschillen we niet zo veel van elkaar. Toch?

Nb. Als je het nog niet door had. Ik raad dus iedereen aan om Barbie te gaan kijken. En Oppenheimer. Volgende week ga ik ook nog naar Mission Impossible. Ik kan me nu nog niet voorstellen dat die film in ditzelfde stukje zou passen, maar je weet het nooit. Dat is het leuke als je wat onbevooroordeelder in het leven staat. Het is een speeltuin vol verrassingen ;-)en je krijgt (opr)echte verbindingen met de mensen die je tegenkomt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

MIJN LAATSTE 4 ARTIKELEN:

Tranen & Troost

Leestijd < 1 minuut

18 mei 2024

Het gordijntje

Leestijd < 1 minuut

10 mei 2024

Vuurwerk, magie en gedoe.

Leestijd 2 minuten

24 april 2024

De Efteling went nooit.

Leestijd < 1 minuut

17 april 2024

Meer ARTIKELEN ONTVANGEN?

Ik ben klaar voor ZoetZuur Kumpany vs BARBIE

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/