Stukje onderbouwing?

Leestijd 2 minuten

20 augustus 2023

Hoi Bregje,

Zou jij/ jullie mij kunnen helpen met een stukje onderbouwing? Ik wil heel graag de jaaropleiding doen, maar mijn werkgever vindt dat ik moet kiezen uit de standaard opleidingen die de organisatie eigenlijk vindt dat je moet volgen. En dat wil ik niet! Dus ik geef niet op.

Mijn antwoord:

“De aanhouder wint. Of althans…heeft een grotere kans op winnen dan je erbij neerleggen. Dan gebeurt het zeker niet.
Dus dit is al leiderschap tonen!

Als je weet wat jouw leidt, wat jouw drijfveren zijn, wat je allergieën en je zwaktes zijn dan sta je steviger.
Bij deze opleiding geef ik geen richting maar leer je hoe het stuur werkt en waar de knipperlichten zitten. Waar de rem zit en waar het gas.
Jij bestuurt je eigen vehicel.
Wat er op je pad komt, daar ga je op jouw manier mee om.

Creativiteit en flexibiliteit zijn kenmerken die bij leiderschap horen. En om daar te zijn zul je minder in het hoofd mogen zitten en meer lef hebben om te leven in het nu en daarop te anticiperen.
Laat je je leiden? Durf je je te laten leiden? Wanneer wordt leiden lijden en wanneer wordt lijden leiden?
Ik geef veel leiderschapstrainingen bij organisaties. Wie weet zijn ze daar ontvankelijk voor… (mijn kinderen weten ook precies waar mijn zwaktes zitten…dus maken daar terecht heerlijk gebruik van 😉
Efteling, Politie Nederland, The Sting, Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het Waterschapshuis, Boels Rental ….het houdt niet op.

Ga niet overtuigen. Ga praten vanuit jouw wens en of ze bereid zijn daarin tegemoet te komen als goed werkgever. Durven zij ook eens het gebaande pad af. Of laten zij zich leiden (of lijden) door de weg die er al is neergelegd door hun voorgangers en daar weer de voorgangers van?

En hé, als het niet lukt, jij laat je toch niet leiden door hun nee. Er zijn wat mij betreft duizenden wegen die ergens naartoe kunnen leiden….

Lieve groet,
Bregje Bullens

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

MIJN LAATSTE 4 ARTIKELEN:

Tranen & Troost

Leestijd < 1 minuut

18 mei 2024

Het gordijntje

Leestijd < 1 minuut

10 mei 2024

Vuurwerk, magie en gedoe.

Leestijd 2 minuten

24 april 2024

De Efteling went nooit.

Leestijd < 1 minuut

17 april 2024

Meer ARTIKELEN ONTVANGEN?

Ik ben klaar voor Stukje onderbouwing?

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/