Vijf dagen achter elkaar in het diepe. Van de rand van de afgrond. Van de hoge. Door de krochten van je ziel. Tienduizend spiegels die je nu voor eens en voor altijd voorhouden waar je mee moet kappen. En waar je eindelijk eens mee moet beginnen. Een intense deep dive, samengesteld uit de beste ingrediënten van Zoet, Zuur & Zout. Once. In. A. Lifetime.
Vijf dagen lang (of beter: vijf lange dagen en vier nachten)

Wat levert Umami je op?

Zie het als een bloedtransfusie. Een re-set, met een harde return. Het resultaat? Een ongekende metamorfose. Een totaal nieuwe ‘jij’. Je krijgt een volledige nieuwe voeding die ervoor zorgt dat je genoeg energie hebt en goed uitgerust aan de volgende fase in je leven begint. Een leven waarin je meer durft te leven vanuit je hart – maar dan zonder zweverig of soft te worden. Humor is daarbij een van de belangrijkste ingrediënten. Je zit vijf dagen afwisselend in een soort snelkookpan, en daarna laten we je weer sudderen, slow-cooken. Door Zoet & Zuur te combineren, maken we in één week een ware leider van je … een Provocatief Leider!

Ken je dit?

Cursusje hier, workshopje daar. Dagdeeltje training, weekendje retraite, ellenlange boswandelingen met coaches – you’ve been there. Je hebt het gedaan. Alle boeken over persoonlijke ontwikkeling heb je ook wel uit – of ze staan in elk geval in je kast. Maar: tot nu toe kwam je geen steek verder. Je bent doodmoe van je eigen gewauwel. Het gemiep en getrut. Vooral in je eigen hoofd. De constante rem die er opstaat, en dat continue geknars van de wielen die in je échte dromen rijden. De hele tijd excuses maken (en verzinnen!) waarom je niet gaat doen wat je eigenlijk moet doen. En ook: het kijken naar jezelf. Die ‘jezelf’ waarmee je het nu wel gehad hebt. Je onhandigheid in gesprekken, binnen relaties, zorgt er steeds weer voor dat niemand naar je luistert. Dat niemand écht in beweging komt. Dat moet toch anders kunnen? Denk je steeds. En ja: dat kan anders. Weten we wel zeker.

Wat beloven we je?

Terug naar het kind in jezelf. Een duurzaam inzicht ontwikkelen, en het nooit meer loslaten. Een retraite, een bootcamp, een kamp groep 8 in één. Praktische ‘tools’ (vreselijk woord, eigenlijk) die je nooit meer vergeet en direct (en duurzaam!) kunt inzetten. Je komt thuis als een ander mens en gaat nooit meer vergeten wat je geleerd hebt. Je kunt beter dealen met situaties waar je nu steeds weer (of: nog steeds) tegenaan loopt. Je hebt eindelijk vrede met jezelf. En je gaat veel lichter in het leven staan, waardoor je leven, hoe het ook voorbijkomt, te dragen gaat zijn.

Wat moet je daar zelf voor doen?

Je moet vooral: durven. Je man, je vrouw, je baas, je kinderen, je werknemers – niemand gaat je meer herkennen als je terugkomt. Er gaat een wezenlijke verandering in je plaatsvinden. Je wordt een blijer en leuker mens, die lichter in het leven staat. Maar: daar moet je wel aan toe zijn. Dus: je moet kunnen stoppen met klagen en zeuren, en niet meer willen kiezen voor de makkelijkste weg.

Wat zeggen anderen?

Er is veel gezegd over onze Umami edities, die we één keer per jaar organiseren sinds 2021. Maar een paar quotes willen we je niet onthouden:
“Veel gelachen, gehuild en genoten. Heel veel nieuwe dingen geleerd en afscheid genomen van oude patronen. Onvergetelijk!”
“Mijn collega’s vinden mij echt een ander mens. En ik … ik voel me bevrijd.”
“Neus dicht en springen. En als je dat niet durft of wilt leren, dan is Umami niets voor jou”.

Wat gaan je concreet
leren met Umami?

 • Je komt uit je (terminale) serieusheid en gaat voelen dat jij diegene bent die het grillige leven kunt ‘spicen’.
 • We gaan je aanzetten tot actie. Of tot relativiteit.
 • Je leert om anders naar problemen te kijken.
 • Je leert leren dat je weer iets durft te beslissen.
 • Je leert niet te doen hoe ‘het heurt’.
 • Je leert om meer lef te hebben.
 • We gaan je aanzetten tot twee opties: acceptatie of motivatie. Meer smaken zijn er niet.
 • Je gaat leren om te lachen om jezelf.
 • Je leert technieken leren die je je eigen gaat maken, waardoor je vrijer in gesprekken wordt en veel effectiever wordt.
 • Je leert om keuzes te maken in het moment.

Welke veranderingen garanderen
we je?

 • Je leert om ‘out of the box’ te denken.
 • Je durft humor in te zetten bij complexe vraagstukken.
 • Je kunt krachtige interventies inzetten om belemmerende patronen te
  doorbreken, aan te zetten tot ander gedrag.
 • Je kunt mensen op een andere manier in beweging brengen.
 • Je ervaart meer lucht en plezier in je werk. En natuurlijk ook in je privéleven. Je bent per slot van rekening één persoon, toch?
 • Je komt los van de vaste patronen en kunt meer ruimte creëren voor
  verbetering en vernieuwing.
 • Je wordt door elkaar geschud en je brein krijgt een verfrissende oppepper.
 • Je gaat (durven) leven vanuit je hart. Echte keuzes maken.
 • Je gaat weer rechtop lopen en zien én voelen dat je tot veel meer in staat bent dan je ooit dacht.

Verder nog praktische dingen?

Je hebt een intrinsieke motivatie nodig om met jezelf en anderen aan de slag te gaan. Je kunt niet achterover hangen en luisteren. Je zult hier iets moeten doen. Aan het werk, dus.

Dat begint al vooraf: Je moet een intakeformulier invullen. Op basis daarvan beoordelen we of je een hoge intrinsieke motivatie hebt om aan jezelf te willen werken en of je een sociale persoonlijkheid hebt, die past in een groep. Mensen met een te groot ego of mensen die hier heen worden gestuurd door anderen, worden niet toegelaten – dan weet je dat vast.

Oh ja, je bent vijf dagen van huis, vier nachten lang. Het is inclusief overnachting (geloof me: je slaapt elke avond als een roos) en natuurlijk is de catering top – ook daarom mag het Umami heten. Er is meer dan voldoende ruimte en tijd voor jezelf (heb je ook nodig). En de groep wordt niet groter dan 13 mensen.

Umami 2024 zal plaatvinden van 16 september 14.30 uur tot en met 20 september 11.30 uur, maar hiervoor kun je je niet meer inschrijven … deze is VOL. Voor 2025 zijn de data al bekend! Dus kun je je niet inhouden, dan kun je je daar nu al voor inschrijven. De data voor 2025 zijn maandag 15 september 14.30 uur tot en met vrijdag 19 september 11.30 uur.

Locatie:  Schaapshut in Sevenum

Veelgestelde vragen over Umami

Nee. de locatie ligt in het mooie, groene Limburg. Weg van de bewoonde wereld en heerlijk verstopt. Het dichtstbijzijnde station is

Horst-Sevenum.

Er zijn altijd betalingsmogelijkheden af te spreken, indien gewenst.

Alle prijzen, vermeld op de site, zijn exclusief btw.

Als jij dat wil, kun je een bewijs van deelname krijgen. Een diploma is alleen van toepassing bij de jaaropleiding van ZoetZuur, waarbij je wordt opgeleid tot Provocatief Coach.

Nee. Dit is juist niet wat we doen. Vandaar een duidelijke intake vooraf.

Het is geen zweverige, yoga-mattende, therapeutische vakantie. Het is: knokken.

We werken alleen met – in onze ogen – de beste trainers. De trainers die ook op andere manieren betrokken zijn bij ZoetZuur Kumpany, komen bij Umami. De creme-de-la-creme, zo je wilt. Trainers die jou kunnen leren anders te kijken en reageren, je kunnen verrassen en ook: humor hebben.

Ja, er is ook ruimte in het programma om je terug te trekken en iets voor jezelf te doen. Daarnaast mag je dit ook altijd vragen, dan houden we er rekening mee.

Nee, je hebt je eigen slaapkamer.

Ik ben klaar voor Umami

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/