(Meester)chefs

 

Hier staan ze dan.

De chefs en meesterchefs,

die weer smaak kunnen brengen in het leven van anderen.

 

 

Deze mensen hebben bij de ZoetZuur Kumpany bewezen dat ze het kunnen.

Zij kunnen mensen provocatief coachen op een manier die wij, de examencommissie van ZoetZuur Kumpany, goed vinden.

En waarom ZoetZuur Kumpany een examencommissie mag hebben?

Ik ben officieel erkend opleider , oftewel topchef, in het provocatief coachen en de provocatieve therapie. Ik ben erkend door Jeffrey Wijnberg, Jaap Hollander en Anneke Meijer, de grondleggers van dit alles in Nederland.

 

De examencommissie:

Lies Van Nuffelen en Bregje Bullens

Caroline - eerstejaars provocatief coach
Caroline Loomans
Allround manager en Chef
Ik ben Caroline Loomans – professioneel aanvoerder & provocatief coach. En als je dat te abstract vindt, maak je er verenigingsmanager van, ik vind dat net zo abstract 😉   Humor, prikkelen en uitdagen is mijn 1e natuur. Lange tijd heb ik te horen gekregen dat dat niet mocht, want dat is niet “well-behaved”. En toen kwam ik in contact met Bregje en provocatief werken. Dat was thuiskomen. Ik mag zijn wie ik ben en ervaar dagelijks dat ik met warmte, humor en uitdaging mijn wereld en die om mij heen een stukje mooier kan maken. Iedereen verdient immers af en toe die liefdevolle schop onder de kont!
Ilse - eerstejaars provocatief coach
Ilse Lourens
Ambulant hulpverlener en Chef
Deze manier van coaching en gesprekken voeren; een verademing! Je kunt zeggen wat je vindt door er warmte en humor in te brengen en vanuit de uitdaging komen mensen in beweging. Wat ik vooral geleerd heb in het afgelopen jaar in de jaaropleiding van Bregje is het loslaten van alle geijkte gesprekstechnieken. En dat heb ik op een fijne manier geleerd door veel te oefenen tijdens de trainingsdagen plus thuis te oefenen en verslagen maken. We hebben veel gelachen, tranen gelaten en fantastische trainingsdagen gehad bij ZoetZuur Kumpany.
Karlijn - eerstejaars provocatief coach
Karlijn Luijpen
Kwartiermaker en Chef
Here we go, on this rollercoaster life we know.... En dat is het! Het echte leven en deze opleiding! Maar man, wat word ik hier blij van. Eindelijk kan ik mijn humor, impulsen en gedachtenspinsels op een effectieve manier,  met behoud van realtie en contact, verwerken in gesprekken. Ik kan weer vrij zijn, spelen en tegelijkertijd heel veel bereiken. Ik wil niet meer anders en geniet van de mooie gesprekken. Klaar om het leven van anderen smaak te geven en dit positieve virus te verspreiden met mijn handelsmerken mijn humor en mijn ogen.  
Roel - eerstejaars provocatief coach
Roel van Rooij
Leerkracht basisonderwijs en Chef
Mijn naam is Roel van Rooij, een inmiddels 31-jarige jongeman, uit Veghel. Een jaar of 6 geleden ontmoette ik Bregje, na een aantal keren kennis te hebben gemaakt met provocatief coachen kreeg ik vorig jaar de kans om deel te nemen aan de jaaropleiding tot provocatief coach, YES!  Ik wilde de fijne kneepjes van het vak, de techniek leren, omdat ik heb ervaren dat het super helpend is. Tijdens de opleiding heb ik vooral heeeeeel veel plezier ervaren. Het is een opleiding waarin je echt veel leert door te DOEN! Tijdens de opleiding heb ik superleuke nieuwe mensen en coaches ontmoet. Iedereen krijgt de ruimte om zijn eigen stijl te ontwikkelen en dat is super tof! Iedereen heeft namelijk unieke kernkwaliteiten die je kunt toepassen tijdens het coachen.
Leontien - eerstejaars provocatief coach
Leontien van Rossum
Onderzoeks- en projectondersteuner en Chef
'Leontien dit is écht iets voor jou!' Al 2 jaar zat het idee in mijn hoofd en na 1 ontmoeting met Bregje heb ik de sprong gewaagt. Vooral meegedaan om mezelf te ontwikkelen en (nog) niet met het doel om fulltime coach te worden. Lieve mensen leren kennen in een warme, vertrouwde omgeving. Daarnaast heb ik geleerd om dichtbij mezelf te blijven als coach. Het relativeringsvermogen, dat ik op anderen toepas, kan ik nu beter op mezelf toepassen.
Tanja - eerstejaars provocatief coach
Tanja Tauriello
Provocatief Basisschoolcoach en Chef
Vanaf de eerste kennismaking met provocatief coachen wilde ik meer, meer en meer. Dat heb ik volop gekregen tijdens deze jaaropleiding. Het was een jaar waarin Bregje door haar demo's, oefeningen, kennis en kunde heeft gezorgd dat mijn provocatieve toolkit is gevuld. In een fijne kleinschalige groep, heb ik volop de ruimte gekregen om mijn kwaliteiten en valkuilen te ontdekken. Mijn spontaniteit, vrolijkheid en dramatische kant zijn uitgegroeid tot mijn handelskenmerken. Deze zet ik met plezier in tijdens mijn gesprekken als provocatieve coach. Op naar nog veel meer....
Jolanda - eerstejaars provocatief coach
Jolanda van Tol
Motivator en Sparringpartner HR en Verzuim en Chef
Eindelijk durf en mag ik mijn schaterlach in te zetten tijdens mijn gesprekken met cliënten. En hoe vet is dat? Knettervet!! Vanuit verbinding, met een dosis warmte en heel veel uitdaging, zijn gesprekken nooit meer saai, komen we snel tot de kern, gaat het schuren en zijn heilige huisjes net iets minder heilig. Want wees nou eerlijk: Wat is het probleem nou eigenlijk??   Als Provocatief Verzuimexpert en HR Sparringpartner pak ik het verzuimbeleid en het personeelsbeleid heel anders aan en op. Want dat kan en moet nu echt gebeuren!
Eveline - eerstejaars provocatief coach
Eveline van de Waterlaat
Diëtist en Toegepast psycholoog, Auteur en Chef
Sinds ik provocatief coach heb ik veel meer lol in mijn werk, kom ik sneller tot de kern van het probleem en kan ik mijn cliënten beter helpen bij het behalen van hun doelen. Mijn gesprekken zijn veel leuker, prikkelender en diepgaander. Tijdens de opleiding krijg je ook zelf een spiegel voorgehouden. Dat gaat vaak gepaard met een lach en een traan, maar het zorgt ook voor enorme groei. Provocatief coachen is voor mij net als een zuurtje; zoet en zuur tegelijk, maar wel precies wat je nodig hebt.
Gabri - eerstejaars provocatief coach, trainer theater
Gabri Wijnakker
Theaterdocent, provocatief coach en Chef
Gabri Wijnakker, theaterdocent, provocatief coach. Ik ben aan de opleiding begonnen omdat ik ervan ben overtuigd dat warmte, humor en uitdaging, of zoals Bregje het zegt: ‘Een liefdevolle schop onder je reet’, in korte tijd meer brengen dan vele lange traditionele gesprekken en begeleiding. Recht voor z’n raap, eerlijk en altijd met als doel om samen goud te halen! Met name het theatrale wat in de opleiding verweven zit en wat een wezenlijk onderdeel is van het provocatieve principe spreekt mij als theaterdocent heel erg aan, het past bij mij! In de jaaropleiding bij Bregje hebben we veel geoefend met de vele interventies die er zijn binnen het provocatief coachen, daardoor ervaren we zelf hoe effectief deze interventies zijn. Soms confronterend, vaak met een humorvolle twist en altijd warm! In mijn werk als theaterdocent kom ik veel op scholen, ik spreek en begeleid leerlingen en docenten. En sinds ik Bregje ken doe ik dat steeds meer vanuit de provocatieve principes. Met warmte, humor en uitdaging!
René eerstejaars provocatief coach
René de Zwart
Senior Project Manager en Chef
En dan na een klein jaar ben je ineens klaar met de jaar opleiding tot provocatief coach bij Bregje. Wat kan ik ervan teruggeven? Ik heb ademloos gekeken naar de demo’s die Bregje tijdens de opleiding gaf. Ik kon alleen maar denken dat wil ik ook. En eerlijk is eerlijk. Je komt jezelf tegen tijdens de opleiding, daar zorgt ze stiekem wel voor. Maar altijd als een echt mens. Want dat is ze, een echt mens! Met al haar energie, gevoel, respect en warme liefde voor jou. Van alle coach trainingen die ik heb gevolgd is dit wel degene die me het meest heeft laten groeien als coach en mens. Dank!
Rienke tweede jaars provocatief coach
Rieke Brinkman
Psycholoog, mens en Meesterchef
Ervaring met de opleiding. Tijdens mijn jaar bij Bregje heb ik meer mogen leren om mezelf en anderen als mens te zien, met een hele hoop mooie kanten en een aantal bijzondere eigenschappen. Voor mij is het zien van mezelf en de ander als een imperfect medemens helpend in mijn werk als psycholoog. Om met beide voeten op de grond te kunnen relativeren waar nodig en te omarmen waar mogelijk.
Inge tweede jaar opleiding provocatief coach
Inge te Linde
Orthopedagoog en Meesterchef
Mijn naam is Inge te Linde en ik werk als orthopedagoog bij een psychologenpraktijk. In mijn werk kom ik veel in aanraking met mensen die op welke manier dan ook zijn vastgelopen. Voor mij is humor erg belangrijk in het leven en ik probeer dit ook zoveel mogelijk in mijn werk naar voren te laten komen. Toch had ik behoefte aan verdieping op dat vlak. Het is ontzettend waardevol om mensen provocatief te helpen, want daarin komt humor maar ook een schop onder je kont met heel veel liefde terug. Bregje heeft me ontzettend geholpen het provocatieve door mijn bloed te laten stromen en het als onderdeel van wie ik ben naar boven te laten komen. Binnen de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de technieken, maar Bregje begeleidt je ook in het vinden van je eigen provocatieve handtekening. Ook in je persoonlijke ontwikkeling maakt het een wereld van verschil, ik kan het iedereen aanraden om hier vol voor te gaan.  

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/