Zoet

Op Af Leiding

Provocatief Leiderschap©

Een officiële opleiding. Mét diploma als jij dat wilt. Bijvoorbeeld omdat je wil leren om anderen positief uit te dagen en te motiveren, vanuit het provocatief gedachtegoed. Je mag het ook gewoon zien als leermomenten voor jezelf. Om bewuster en vrijer in het leven te komen staan. Daar ontkom je trouwens niet aan als je mee doet; met of zonder diploma. Kost je in totaal een klein jaar.
Tweede jaar (voor de echte zoetekauw): €1.722,50 excl btw

Provocatief coachen vs. Provocatief Leiderschap

Wil je als coach een erkend provocatief coach worden? Dat kan via deze opleiding. Toch noemen we dit geen opleiding tot Provocatief Coach, maar hebben we het over Provocatief Leiderschap. Hoe zit dat? Heel simpel. Het gaat voor ons veel verder dan een ‘coach-techniek’. Brrr. Daar krijgen we zelfs de rillingen van. Als het als een ‘trucje’ wordt ingezet. Dat zie je meteen. En nog belangrijker: dat voel je.

Voor ons is het provocatieve gedachtegoed een manier van leven. In alle aspecten van je leven. Op het werk én thuis. Bij het koffiezetapparaat én op de werkvloer. Hoe zou het zijn als ook advocaten provocatief te werk gaan. Of de tandarts? En de bakker? Elke leidinggevende? Dat maakt pas een verschil. Ook gewone of uitzonderlijke papa’s en mama’s mogen trouwens meedoen. Wat zal dat een verademing zijn voor de kinderen.

Daarom noemen wij het Provocatief Leiderschap. Dat is echt wat anders.

Opleiding vs. Afleiding

Sssst. Eigenlijk is het gewoon een echte, volwaardige opleiding, die jaaropleiding van ons. Alleen dan heel erg leuk. Tweejarig zelfs voor de mensen die all-in willen gaan.

Je leert er een hoop. Af. Je leert er een hoop af.

Kijk. Eigenlijk leer je bij ons wat in principe heel natuurlijk is. Je ingevingen opvolgen. Zeggen wat je denkt. Voelen wat er in je lijf gebeurt en daarop anticiperen. Dit is gewoon ‘echt leven’.

Je hebt eigenlijk toch geen opleiding nodig om te leren hoe je moet leven? Da’s best raar namelijk. Wij leren je vooral heel veel dingen ‘af’ die je ergens in je leven hebt opgepikt.

Dus. Je volgt bij ons geen opleiding, maar een afleiding. Die term is dan weer niet zoals het hoort en zaait misschien alleen maar verwarring. Maar daar houden wij wel van.

Inge van den Broek Fotografie - JPG HR-45

Ken je dit?

Aan het einde van de dag kapot zijn. Trekken aan een dood paard. Het eeuwige gevecht tussen je hoofd en je hart. Het is dodelijk vermoeiend, en zelf weet je dat maar al te goed. Als je hiermee doorgaat dan lig je straks op je sterfbed. Te denken “had ik maar”.

 • “Had ik mijn leven maar op mijn eigen manier geleid, en niet het leven dat anderen van me verwachtten of wilden”.
 • “Had ik maar niet zoveel gewerkt”.
 • “Had ik mijn gevoelens maar wat vaker getoond”.
 • “Had ik mijn vrienden maar gekoesterd”.
 • “Had ik mezelf maar toegestaan om gelukkig te zijn”.

Maar: dat ga jij natuurlijk
niet laten gebeuren.

Jij wilt het anders. Vrijer zijn in je handelen. Je wilt stoppen met vastzitten. Lichter in je hoofd zijn. Sneller ergens komen zonder al dat gelul eromheen. Meer humor in je leven, in je omgeving. Je wilt mensen in beweging krijgen en uit de weerstand, zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Je wilt (nu eens écht) luisteren naar wat je werkelijk wilt. En vooral: er naar handelen. In oprechte verbinding zijn met jezelf en met mensen om je heen. Niet een weekje, of zo. Maar permanent.

Wat beloven wij je?

Eerst even heel praktisch: wij beloven je gegarandeerd onze toptrainers. Bregje of Jeroen is altijd de hoofdtrainer tijdens de op – uh – afleiding. Zij hebben een andere topper aan hun zijde. Wij beloven jou dat je onze volledige aandacht krijgt en dat je niet kunt ontsnappen. Omdat we de groepen klein houden, kun je je niet verstoppen en alleen maar kennis opdoen. Wij beloven jou dat je uit je volwassen mal komt en dat je ervaart dat je meer durft dan je misschien nu denkt. En het allerbelangrijkste; wij beloven jou dat je onwijs maar dan ook onwijs veel gaat lachen en letterlijk verlichter weg gaat dan dat je bent gekomen. Wij beloven je een leven ná ZoetZuur.

Wat moet je daar zelf voor doen?

Simpel: écht willen. Dit alles kunnen we alleen bereiken als je om de goede reden instapt. Met oprechte motivatie. Dus niet omdat je een leuke traininkje wilt volgen wat mooi staat op je Linkedin-profiel. Of omdat je nog een cursus moet doen van de baas. Of omdat je vrouw heeft gezegd dat je jezelf moet ontwikkelen omdat ze anders bij je weggaat. Wij kunnen jou naar goud brengen als je zélf bereid bent om er keihard voor te werken, anders is het wat ons betreft een no-go. Dan zoek je het maar ergens anders.

Fantastisch, meer dan ik had durven hopen. Zeer verrassend hoe snel en effectief ik nu kan zijn."

Zo veel gelachen en meteen toepasbaar. Meer lucht gekregen. Minder vastzitten."

Meer lol gekregen in gesprekken. Meer zelfkennis en gegroeid als mens en als leider. Ik ben dichter bij mezelf. Ik durf meer en heb meer lef. Ik ben in staat om sneller tot de kern te komen, bij een ander en bij mezelf."

Ze helpt je de menselijke kant van jezelf en anderen te ontdekken en omarmen. Een aanrader."

Een beleving die mij nog lang zal heugen. Eentje waar ik in mijn verdere leven op verschillende manieren de vruchten van zal blijven plukken."

Bewustzijn stimuleren, desnoods met een schrikeffect. I love it!"

Ja gaat heel anders coachen en je gaat heel anders tegen het leven aankijken. Een verrijking in mijn leven."

Wat gaan we je concreet leren?

 • We halen je uit je (terminale) serieusheid en zorgen dat je gaat voelen dat jij diegene bent die het grillige leven kunt ‘spicen’.
 • We gaan je leren om anders naar problemen te kijken.
 • We leren je niet te doen hoe ‘het heurt’.
 • We gaan je aanzetten tot twee opties: acceptatie of motivatie.
 • We gaan je provocatieve technieken leren die je je eigen gaat maken, waardoor je vrijer in gesprekken wordt en veel effectiever wordt.
 • We leren je sneller en efficiënter naar hulpvragen te kijken en mensen en jezelf te helpen door “niet te helpen”.

Welke veranderingen garanderen we je?

 • Je leert om ‘out of the box’ te denken.
 • Je durft humor in te zetten bij complexe vraagstukken.
 • Je houdt op met bla bla bla gepraat en gaat echt de verbinding aan, niet alleen met anderen, maar ook met jezelf.
 • Je kunt krachtige interventies inzetten om belemmerende patronen te doorbreken, aan te zetten tot ander gedrag.
 • Je kunt mensen op een andere manier in beweging brengen.
 • Je ervaart meer lucht en plezier in je werk. En natuurlijk ook in je privéleven. Je bent per slot van rekening één persoon, toch?
 • Je komt los van de vaste patronen en kunt meer ruimte creëren voor verbetering en vernieuwing.

Verder nog praktische dingen?

Je hebt een intrinsieke motivatie nodig om met jezelf en anderen aan de slag te gaan. Je kunt niet achterover hangen en luisteren. Je zult hier iets moeten doen. Aan het werk, dus.

De Jaarafleiding bestaat uit zes blokken van twee aaneengesloten dagen verspreid over het hele jaar. Die kan je natuurlijk doen als je eerst Umami hebt gevolgd, al een korte training of lezing hebt meegemaakt of als je door Bregje of Jeroen gecoacht bent, maar dat hoeft niet. Je kunt ook gelijk in het diepe springen. Het is een gemêleerd gezelschap. Die mix ontstaat namelijk omdat er geen criteria zijn voor specifieke doelgroepen. Je krijgt te maken met leidinggevenden, HR adviseurs, ondernemers, docenten, zorgpersoneel, advocaten, accountants, politiemensen, leerkrachten, diëtisten, fysiotherapeuten en ouders . Dit is een greep uit de mensen, die al trainingen bij de ZoetZuur hebben gevolgd. Andere mensen zijn natuurlijk ook welkom.

Krijg je er echt geen genoeg van en wil je nóg beter en nóg zekerder worden, dan bestaat er zoiets als ‘het Tweede jaar’. Dan volg je in de Jaarafleiding, alleen de tweede dag van elk blok. Samen met de Eerstejaars dus, waardoor je elkaar helpt, aanvult, spiegelt. In jaar Twee ontwikkel je veel meer een eigen stijl, verdiep je je en word je écht ‘next level’ (aldus wij van WC-eend, goedgekeurd door WC-eend).

 

Planning Zoet Jaaropleiding 2023: VOL
Locatie zuid

 1. 19 en 20 januari 2023
 2. 2 en 3 maart 2023
 3. 13 en 14 april 2023
 4. 25 en 26 mei 2023
 5. 7 en 8 september 2023
 6. 12 en 13 oktober 2023

 

Planning Zoet Jaaropleiding 2023:  VOL
Locatie noord

 1. 9 en 10 maart 2023
 2. 20 en 21 april 2023
 3. 8 en 9 juni 2023
 4. 20 en 21 juli 2023
 5. 28 en 29 september 2023
 6. 16 en 17 november 2023

 

Planning Zoet Jaaropleiding 2023-2024:
Locatie zuid

 1. 23 en 24 november 2023
 2. Overige data volgen

Locaties:

Zuid

De Vergaderij
Hooidonksestraat 11
5275 HV  Den Dungen

 

Noord

Den Hoogen Gaerde
Lutten Oever 7
7707 PS Balkbrug

Voorkom teleurstellingen.

Afwijzing: bah! Eén van de grootste redenen voor minderwaardigheidscomplexen en diepe wonden geslagen in je kinderjaren. Die je vervolgens als volwassene jarenlang onnodig met je meedraagt. Ik help je daar vanaf, wedden? Maar: je moet er wel echt aan toe zijn. Om te bekijken of je dat (al) bent, kauw even op onderstaande vragen.

Tip: antwoorden met een sterretje* zijn juist.

nieuwsbrief

* verplicht
/

Ik ben klaar voor Zoet

Wacht even!

Niet zo snel. Want: er is stiekem nog meer. Zoet, zuur, zout en bitter: allemaal geweldig. Maar er is nog een geheime smaak, die bijna alleen topchefs kennen: Umami. Omdat het mij niet goed genoeg kan zijn, en omdat ik wil dat iedereen een makkelijker leven gaat leiden, iedereen dichter bij zichzelf gaat staan, heb ik uit Zoet, Zuur en Zout een speciaal mengsel gemaakt. Een stoomcursus ZoetZuur, die ik dan ook alleen ‘Umami’ kan noemen. Vijf dagen doodgaan, en weer opstaan. Interesse? In alles in één keer? Klik hier voor de verborgen smaak.

Ik geef me op voor de volgende training:
Ik ben geen robot*

Ik ben klaar voor Zoet

Ik geef me op voor de volgende training:
Ik ben geen robot*

Ik ben klaar voor Zoet

Ik geef me op voor de volgende training:
Ik ben geen robot*

Ik ben klaar voor Zoet

Ik geef me op voor de volgende training:
Ik ben geen robot*

Ik ben klaar voor Zoet

Ik geef me op voor de volgende training:
Ik ben geen robot*

WACHT EVEN!

Niet zo snel. Want: er is stiekem nog meer. Zoet, zuur, zout en bitter: allemaal geweldig. Maar er is nog een geheime smaak, die bijna alleen topchefs kennen: Umami. Omdat het mij niet goed genoeg kan zijn, en omdat ik wil dat iedereen een makkelijker leven gaat leiden, iedereen dichter bij zichzelf gaat staan, heb ik uit Zoet, Zuur en Zout een speciaal mengsel gemaakt. Een stoomcursus ZoetZuur, die ik dan ook alleen ‘Umami’ kan noemen. Vijf dagen doodgaan, en weer opstaan. Interesse? In alles in één keer? Klik op de knop hieronder voor de verborgen smaak.